Over Loeki Knol

1971
1971
1972
1976
1976
1976
1980
1982
1989
1991
1997
2000
2003
2005
2007
2016

1971

Zilveren Harp

In 1971 ontving Loeki van Conamus de Zilveren Harp.

1971

Nieuwe Oogst

Loeki won in 1971 Avro’s televisie talentenjacht “Nieuwe Oogst”.

1972

Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer

Begin jaren 70 had ze de rol van Lidwientje in de bekende televisie kinderserie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen meneer” waarin ook Rob de Nijs, AbHofstee en Marin Brozius een rol speelden.

1976

Algebra

Loeki heeft een paar LP’s gemaakt waar de hit “Wat heb ik nu aan algebra” uit voortkwam.

1976

Kwistig met muziek

In de serie “Kwistig met muziek” van Eddy Becker heeft ze twee jaar meegedaan als zangeres/ danseres.

1976

Gipsy rosely

Loeki had een hoofdrol in de musical “Gipsy rosely” van Beppie Nooy.

1980

Ronde Ka

Diverse rollen heeft ze gespeeld in het Nooys Volktheater waaronder in “Ronde Ka” en “Oh Waterlooplein”.

1982

Fien

Jasperina de Jong was zo enthousiast over haar acteer- en zangprestaties dat ze haar uitnodigde een aantal dubbelrollen te spelen in de musical “Fien”.

1989

Huwelijk in de steigers

In 1989 had Loeki een rol in een blijspel “Huwelijk in de steigers” voor de Tros tv met Piet Bambergen, Carry Tefsen, Rudi Falkenhagen en Guus Verstraete sr.

1991

Warreltaal

In 1991 speelde Loeki een hoofdrol in de TV kinderserie “Warreltaal” samen met Will van Selst.

1997

Wat te doen met twee miljoen

Een klucht kwam op haar pad met haar rol in “Wat te doen met twee miljoen” dat ze samen met Guido Jonkers en Diana Dobbelman deed.

2000

Follies

In 2000 speelde Loeki de rol van Sally Durand in de musical “Follies” van Stephen Sondheim samen met Jasperina de Jong en Frans Mulder.

2003

Hamelen

De musicalversie van “Hamelen” leverde haar een nomitatie op.

2005

Annie

Loeki heeft ervan genoten om Miss Hannigan in de musical “Annie” te spelen.

2007

Cinderella

Voor haar rol in de musical “Cinderella” werd ze bekroond in België met een award.

2016

Beauty and the Beast

In de musical Beauty and the Beast was Loeki te zien als Mevrouw Pot, de gezellige en zorgzame theepot.

Televisie

In de bekende televisie kinderserie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” speelde en zong Loeki naast Rob de Nijs, Martin Brozius en Ab Hofstee vier jaar lang de rol van burgemeestersdochter Lidwientje Walg.

Loeki nam diverse LP’s op en het nummer “Algebra” stond zelfs in de Top 40. Hierna volgden diverse gastoptredens in vele radio- en tv-programma’s. Twee jaar lang zong en danste Loeki in de NCRV televisiequiz “Kwistig met Muziek” van Ed Becker.

In 1989 speelde Loeki een rol in het voor Tros TV “Huwelijk in de steigers”, een blijspel met Piet Bambergen, Carry Tefsen, Rudi Falkenhagen en Guus Verstraete Sr. In de kinderserie “Warreltaal” speelde Loeki een hoofdrol samen met Will van Selst.

Loeki Knol - Algebra

Theater & Musical

Na het vervullen van de hoofdrol in de musical “Gipsy Rosely” van Beppie Nooy, speelde Loeki rollen in het Nooys Volkstheater “Ronde Ka” en “Oh Waterlooplein”. Jasperina de Jong nodigde haar uit om een aantal dubbelrollen te spelen in de musical “Fien” over het leven van Fien de la Mar.

Na een rol in de klucht “Wat te doen met twee miljoen” met Guido Jonkers en Diana Dobbelman in 1998, stond Loeki wederom met Jasperina de Jong op het toneel. In de musical “Follies” speelde ze de hoofdrol Sally Durand in 2000.

In 2004 werd Loeki genomineerd voor een Musical Award beste vrouwelijke bijrol in grote musical. Deze nominatie dankt zij aan haar dubbele hoofdrol in de musical “Kunt u ons de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” In deze musical vervulde Loeki de rol van de volwassen Lidwina Walg, die het verhaal over de rattenvanger aan haar dochter vertelde. Tevens nam Loeki de rol van Koningin Machteld voor haar rekening.

Na “Hamelen” volgt de musical “Annie”, waarbij Loeki naast Edwin Rutten een ieder verrast als Miss Hannigan. In de musical Cinderella speelde Loeki naast zangeres Do de goede fee in het Eftelingtheater.

In 2016 speelde Loeki één van de hoofdrollen in Beauty and the Beast. Als mevrouw Pot zingt zij de titelsong van deze prachtige Walt Disney productie.

Café Chantant

Alle ervaringen heeft Loeki gebundeld in een eigen programma. Het Café Chantant is een sprankelende collage van nostalgische liedje. Alles is mogelijk, het repertoire is toegankelijk, veelzijdig, herkenbaar en alles wordt geheel live opgevoerd.

Contact

Wilt u een optreden boeken of contact opnemen met Loeki Knol dan kunt u eenvoudig het contactformulier invullen. Overige contactgegeven zijn hier terug te vinden.

Afbeelding 013