Café Chantant

Zangeres Loeki Knol en accordeonist en pianist Henny Langeveld bundelen al sinds jaar en dag hun talenten. Hun Café Chantant dat zij brengen is een muzikaal, kleurig veldboeket van liedjes van onder andere Wim Sonneveld, Toon Hermans en Tom Manders afgewisseld met muziek uit bekende musicals van Annie M.G. Schmidt, waardoor ook Conny Stuart aan bod komt.

Loeki zingt en vertelt verder over het leven van de eens zo bekende theater- en filmdiva “Fien de la Mar”. Ook brengt zij een medley van zigeunerliedjes van Corry Brokken.

Het Café Chantant is echter niet compleet zonder de intermezzo’s van Henny’s prachtige accordeonspel. Zijn “Olé Guapa” is bijvoorbeeld onnavolgbaar.

Dit liedjesprogramma is warm, toegankelijk en zeer herkenbaar. Alles wordt geheel live uitgevoerd. De veelzijdigheid van beiden zorgt ervoor dat elke middag of avond onvergetelijk wordt.

De tijdsduur kan variëren in overleg. Standaard is 90 minuten met pauze tussendoor. Ook kan er in de periode rond kerst een sfeervol kerstprogramma van 2 x 45 minuten verzorgd worden.

Zangeres en actrice Loeki Knol is met haar unieke stem en sprankelende, warme uitstraling bekend van de eens zo populaire televisie kinderserie “Kunt u mij de weg naar Hamelen vertellen, mijnheer?” met onder andere Rob de Nijs, Martin Brozius en Ab Hofstee. Tevens werd ze bekend van hitliedje “Algebra”.

Ze heeft in vele musicals mooie rollen gespeeld. Ook speelde zij in kluchten met onder andere Piet Bambergen, Rudi Valkenhage en Carry Tefsen.

Haar laatste musicalrol speelde ze in 2016 toen zij “Mevrouw Pot” vertolkte in de prachtige Walt Disney productie “Beauty and the Beast”.

Nu vindt zij het tijd worden om tezamen met Henny Langeveld het Café Chantant weer op te gaan pakken. Ze heeft de liefde van haar vak pas echt leren kennen door dit Café Chantant jarenlang met veel succes te mogen brengen voor een wat ouder publiek en wil niets liever dan het Café Chantant weer tot leven te brengen en weer te laten stralen.

Henny Langeveld is één van de beste accordeonisten van ons land en ook de enige Nederlander die ooit meegedaan heeft aan de “Coupe Mondiale”, waardoor hij zich ‘s werelds beste accordeonist mocht noemen. Henny is afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag waar hij piano en muziekleer studeerde.

Hij is niet alleen accordeonist en pianist, maar ook arrangeur, orkestleider en componist. Henny is in alle muziekstijlen thuis van populair, klassiek tot tango. Zo is hij jarenlang als accordeonist werkzaam geweest in het wereldberoemde tango orkest van Malando, denk aan “Olé Guapa”, een wereldhit van Ari Maasland, leider van Malando.

Henny was werkzaam voor diverse omroeporkesten en is nog steeds een veel gevraagd muzikant, zowel als solist als samen met collega’s, onder andere met Loeki Knol.

Contact

Wilt u een optreden boeken of contact opnemen met Loeki Knol dan kunt u eenvoudig het contactformulier invullen. Overige contactgegeven zijn hier terug te vinden.

Afbeelding 013